Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn

Toompuiestee 27 / Paldiski mnt 4 10149 Tallinn Estland +372 62 88 100
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Vandre rundt i Tallinns gamleby

Tallinn er en veldig gammel by som har mye å skilte med. Den historiske gamlebyen fra 1200-tallet er meget godt bevart, og du bør så absolutt ta en tur innom når du først er i byen. Her kan du spasere gjennom sjarmerende brosteinsgater, utforske et eldgammelt apotek og ta bilder av de tidløse bygningene og slottene.
 

Attraksjoner fra fortiden


Hvis du har mulighet til å tilbringe litt tid i gamlebyen, finnes det en rekke severdigheter du bør få med deg. Først kan du vandre rundt i gatene og beundre den fantastiske arkitekturen. På stortorget finner du et imponerende rådhus i gotisk stil og et av verdens eldste apoteker som fremdeles er i drift. I juli og august er rådhuset åpent som museum for besøkende, og apoteket er åpent året rundt. Hvis du går videre gjennom byen mot St. Katarina-kirken, vil du etter hvert komme til en annen flott attraksjon, nemlig St. Katarina-passasjen. Denne skjulte gangveien er en skatt fra middelalderen, og langs hele strekningen finner du verksteder og boder som selger håndverk laget på tradisjonelt vis.

En av de mest ikoniske severdighetene i denne delen av byen er Kiek in de Kök-tårnet. Dette kanontårnet er perfekt hvis du liker å ta bilder, og inne kan du besøke det flotte museet for å få vite mer om hvordan det var å leve i Tallinn før i tiden. Under tårnet finnes det en rekke tunneler som ble brukt under tidligere kriger. Disse er kjent som bastion-passasjene. Passasjene er fascinerende og vel verdt et besøk.

Du bør også få med deg bymurene. De gamle strukturene som beskytter byen er flere hundre år gamle og henger sammen via enorme murer. Disse kan du gå på for å få bedre utsikt over området og Toompea-slottet.
 

Slik kommer du deg rundt i byen


Det finnes mange attraksjoner i gamlebyen, så hvis du har planer om å bruke en dag eller to for å se alt som er interessant, bør du skaffe deg et Tallinn-kort. Kortet gir deg gratis tilgang til offentlig transport, inngang på de fleste av de beste museene og severdighetene samt rabatter.

Hvis du ønsker å få sett gamlebyen når du er her, bør du bestille et hotellrom rett ved inngangen til den, på Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel Tallinn