Park Inn by Radisson Oslo

Øvre Slottsgate 2c 0157 Oslo Norge +47 22400100
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Det Kongelige Slott

Slottet
I enden av Karl Johan, Oslos hovedgate, og på toppen av Bellevue-høyden troner Slottet. Det ble innviet i 1849 og har helt siden den gang vært et av landets viktigste enkeltbygg, og et viktig symbol for norsk historie etter 1814. Byggingen startet i 1824 og det gikk hele 25 år før Kong Oscar I kunne flytte inn sammen med sin familie. Siden den gang har det vært kongefamiliens residens. Det storslagne palasset er åpent for omvisninger i sommermånedene og trekker tusenvis av besøkende hvert år.
 

En majestetisk omvisning

Besøkende til Slottet kan bli med på omvisning fra juni til august, og du er pålagt å følge en guidet tur gjennom de majestetiske gangene. Her blir du tatt med på en timeslang reise gjennom Slottet- og kongehusets historie, og får se en rekke ulike rom som Den Hvite Salong, Kong Haakon VII-suiten, Fugleværelset, Speilsalen, Slottskapellet, Den Store Hallen og Den Store Festsal. Disse representasjonsrommene bærer preg av de ulike stilretningene som var moderne under den 25-år lange byggerperioden. Her finner du pompeianske veggmalerier, nasjonalromantikk og gryende nyrokokko som danner en virkelig kongelig ramme rundt den storslagne opplevelsen.
 

Et levende slott

Slottet er ikke bare et museum og utstillingsvindu, men også i aller høyeste grad et levende bygg. Det er bolig og arbeidsplass for Kongefamilien, og det er her Hans Majestet Kongen holder statsråd, mottar audienssøkende og holder offisielle middager. Foruten selve Slottet er også Slottsparken vel verdt et besøk. Parken omkranser Slottet og preges av grønne bakker og velvoksne trær, som har vært åpen for publikum helt siden åpningen.

Et besøk til Slottet er en opplevelse av de sjeldne og noe du virkelig ikke vil gå glipp av når du er i hovedstaden. Med et rom på Park Inn by Radisson Oslo bor du kun minutter unna Slottet og den rike historien. Her får du en misunnelsesverdig beliggenhet i hjertet av byen, et steinkast unna alt byen har å by på.