Park Inn by Radisson Oslo

Øvre Slottsgate 2c 0157 Oslo Norge +47 22400100
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Den Norske Opera & Ballet

Norges eneste profesjonelle institusjon for produksjon og formidling av opera og ballett i Norge er Den Norske Opera & Ballet i Oslo. Dette er den største musikk- og sceneinstitusjonen i landet. Det er med andre ord ingen grunn til å frykte for kvaliteten på noe dersom du bestiller biletter til en forestilling her. Dersom du kunne tenke deg en omvisning for å lære mer om Operaen, kan du bli med på en 50-minutters rundtur som gir deg et unikt innblikk i de mange rommene og hva som skjer bak scenen før teppet går opp.
 

Et ikonisk bygg

Det nye og ikoniske Operahuset har blitt et ett av Oslos kulturelle knutepunkter og en av landets største attraksjoner. Den karakteristiske arkitekturen som ligner et isfjell som stiger opp av fjorden, er et yndet besøksmål for både besøkende og byens innbyggere. Ideen om et eget operahus kom allerede under første verdenskrig, og det ble gjort flere forsøk på å bygge en opera i Oslo etter dette. Men først i 1999 ble det vedtatt at Operahuset skulle settes opp i Bjørvika. En arkitektkonkurranse ble lyst ut og Snøhetta stakk av med seieren, og åtte år senere stod bygget slik vi kjenner det i dag.
 

Det første i verden

Operahuset i Oslo er det første operahuset i verden hvor du kan gå på taket av selve bygningen. Tar du turen opp på taket får du en belønning i form av en flott utsikt over byen og fjorden, som lokker mange besøkende. Det er et ypperlig sted for å fotografere hovedstaden fra eller beundre den vakre arkitekturen til både Operahuset og området rundt. Taket har også gjentatte ganger blitt brukt til flere utendørsarrangement som konserter og filmvisninger.

Dersom du vil oppleve den høye kvaliteten til Den Norske Opera & Ballet er et hotellrom hos Park Inn by Radisson Oslo et godt valg. Operahuset venter bare en kort 10-minutters gåtur unna. Her får du en uslåelig sentral beliggenhet med det hovedstaden har å by på av både museer og shoppingmuligheter innen gangavstand.