Park Inn by Radisson Central Tallinn

Narva mnt 7C, 10117 Tallinn Estland +372 633 9800
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Den middelalderske gamlebyen i Tallinn

Den autentiske gamlebyen fra middelalderen i Tallinn, eller Vannalinn som den heter på estisk, har en historie som går helt tilbake til 1200-tallet. På denne tiden ga Den tyske orden beskjed om at et slott skulle bygges her. På 1300-tallet ble middelalderbyen videreutviklet av Hansaforbundet, og den ble snart en viktig by innen kunst og handel som brakte både velstand og handelsmenn fra hele Europa til Estland. På grunn av dette ble Tallinn et viktig mellomledd og handelssenter mellom Vest-Europa og Russland.

Siden den gang har gamlebyen i Tallinn vokst veldig, både med tanke på kultur og arkitektur, og den er nå en vakker middelalderby som lokker til seg turister fra hele verden. Mange av de andre antikke stedene i Europa har gått tapt på grunn av krig, men Tallinns gamleby har stått imot tidens tann og er nå en av de best bevarte middelalderbyene i Nord-Europa. Den ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1997. Alt dette kan du se bare fem minutters gange fra Park Inn by Radisson Central Tallinn.

En kulturell by
Folk fra hele verden kommer i dag på besøk til byen for å få en unik middelalderopplevelse samt sjansen til å oppleve fascinerende arkitektur og kultur. De livlige kafeene, restaurantene og utelivet lokker også mange. Det er ikke tilfeldig at gamlebyen er kjent som “Nord-Europas middelalderperle”. Her vil du finne mange arkitektoniske skatter, deriblant St. Olavs kirke, som var den høyeste bygningen i verden fra 1549 til 1625. Fra toppen av tårnet kan du beundre den spektakulære panoramautsikten over byen. Du kan dessuten besøke den gamle Nikolaikirken, hvor du også finner Estlands kunstmuseum. Den estiske regjeringen har sitt hjem på den historiske Toompea-åsen. Herfra kan du beundre utsikten over Tallinn fra festningsmurene. Et besøk i operahuset, som også ligger i gamlebyen, anbefales på det varmeste.

Bruk sansene
Gå deg vill i de mystiske bakgatene og nyt den herlige duften av brente mandler med kanel som selges på gaten av unge innbyggere i Estlands tradisjonelle folkedrakt. Det er få som kan motstå den vidunderlige, søte duften. Hvis du er på shoppingtur her, kan du velge fra et bredt utvalg av tradisjonelle håndlagde varer fra Estland, som tekstiler, keramikk og glass. Du finner mye av dette på markedene på gaten Muurivahe og i verkstedene i St. Katarina-passasjen. Etterpå kan du spise lunsj og smake på tradisjonell estisk middelaldermat og et glass lokalbrygget øl. Når du er ferdig for dagen, kan du dra tilbake til hotellet for å slappe av på rom av topp kvalitet. Du kan også nyte en herlig middag i hotellets restaurant.