Park Inn by Radisson Oslo Airport, Gardermoen Hotel

Henrik Ibsens vei N-2060 Gardermoen Norge +47 67 02 40 00
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Gardermoen Kulturpark

For de aller fleste er Gardermoen en mellomstasjon til reisen videre, men det finnes også attraksjoner å få med seg her. Gardermoen Kulturpark ligger rett ved flyplassen og er verdt en tur innom om du har tid tilgjengelig. Her møtes fortid, nåtid og fremtid med de tre museene Ullensaker museum, Forsvarets flysamling og SAS museet. Perfekt for dere som ønsker et avbrekk fra konferansedagen eller som ønsker opplevelser mens du venter på flyet.
Overnatter du på et hotell på Gardermoen er det kort vei til Kulturparken, noe som gjør det til en naturlig attraksjon å få med seg før du reiser videre.

SAS Museet
På SAS Museet i Gardermoen Kulturpark kan du få et unikt tilbakeblikk på skandinavisk sivilluftfart fra begynnelsen frem til i dag. I samlingen finner du foruten SAS også moderselskapene. Gjennom bilder, utstillingsgjenstander og tablåer kan du få et innblikk i hvordan sammenslåelsen av selskapene ble til en av de største operatørene i internasjonal luftfart. Se alt av uniformer som ble brukt både ombord og på bakken fra 1946 frem til i dag, små og store modeller av alle flytypene, instrumenter fra sjøflytiden og ikke minst en avansert flysimulator.

Forsvarets flysamling
Har du ikke fått nok av fly etter runden på SAS museet venter enda mer luftfartshistorie i Forsvarets Flysamling. Med en samling på over 30 ulike fly får du et enestående innblikk i norsk militærflyvning. Norges første fly “Start” finnes også i samlingen, sammen med uerstattelige klenodier fra andre verdenskrig og nyere fly som Northrop F-5 Freedomfighter. Med andre ord, en flyentusiasts drøm.
Interesserer krigshistorie deg kan du også kombinere et besøk til Gardermoen Kulturpark med en tur inn til Oslo sentrum. Hovedstaden er ikke mer enn en togtur unna og du finner her Norges Hjemmefrontsmuseum (NHM) på toppen av Akerhus Festning.

Ullensaker museum
Ullensaker Museum på Gardermoen Kulturpark utgjøres av et tun omringet av åtte bygninger. I museumssamlingen inngår Ullensaker bygdesamling og en historisk utstilling som er knyttet til utviklingen av hovedflyplassen. Her kan du få en smak av lokalhistorie og lære mer om hvordan Gardermoen har blitt til det er i dag. Besøk den gamle taterboligen, lær om livet som skomaker og hvordan livet i militærleiren var.