Park Inn by Radisson Oslo Airport, Gardermoen Hotel

Henrik Ibsens vei N-2060 Gardermoen Norge +47 67 02 40 00
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Gardermoen

I 1992 bestemte Stortinget at Norges nye hovedflyplass skulle bygges på Gardermoen. Tidligere lå det en militær flystasjon her, som måtte rives. Deler av den ble likevel tatt vare på og kan sees i Gardermoen Kulturpark. Her venter tre flotte museer som inneholder store mengder luftfartshistorie og unike skatter. En ny militær flystasjon ble bygget nord for den sivile terminalen og i dag ligger Gardermoen Flystasjon på et avgrenset område innenfor lufthavnen. Per dags dato tjenestegjør det ikke mer enn rundt 50-150 soldater på Gardermoen Flystasjon.

Driften av flystasjonen


Selv om flystasjonen på Gardermoen ble primært bygget for å drifte Forsvarets C-130 Hercules transportfly har den fått en utvidet rolle. Den operative enheten på flystasjonen er 135 Luftving, som blant annet består av Forsvarets Logistikkorganisasjon og 335 Skvadron. For alt av logistikk og personfrakt innen Forsvaret har den blitt et sentralt punkt, både når det gjelder innenlands- og utenlandstransport. Stort sett alt som tas imot av statsbesøk til Norge skjer på flystasjonen. En annen av Gardermoen Flystasjons oppgaver er å være en kampklar enhet som skal støtte det sivile samfunnet og levere taktisk lufttransport til militære styrker uansett vær- og lysforhold.

Sentral flystasjon


Foruten 335 Skvadron er Gardermoen Flystasjon også hjemsted for 717 Skvadron, som betjenes med DA-20 Jet Falcon fly. Selv om flystasjonen ligger adskilt fra selve Oslo Lufthavn deler flyene taxe- og rullebane.

Overnatter du hos oss bor du i gangavstand fra det meste i området. Med sin beliggenhet direkte på Oslo Lufthavn er Park Inn Oslo Airport, Gardermoen Hotel et godt valg for deg som skal besøke Gardermoen Flystasjon. I tillegg til hotellets gunstige beliggenhet er alle rommene godt lydisolerte slik at du kan få en god natts søvn. Du har også et treningssenter lett tilgjengelig og i hotellets restaurantkonsept RBG Bar & Grill kan du nyte et bedre måltid.