Park Inn by Radisson Oslo Airport, Gardermoen Hotel

Henrik Ibsens vei N-2060 Gardermoen Norge +47 67 02 40 00
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Eidsvoll

Ved bredden av Norges største innsjø, Mjøsa, ligger Eidsvoll. Med sin nære beliggenhet til Oslo har stedet mye å tilby sine besøkende. Her finner du det historiske Eidsvoll Verk samt et vakkert landskap som innbyr til besøk året rundt. Et bredt tilbud av offentlig transport til resten av landet gjør Eidsvoll godt egnet for en dagstur. Togstasjonen ligger i gangavstand fra hotellet og tar bare noen minutter. Det gjør at du kan bruke tiden til å utforske både Eidsvoll og attraksjoner i området rundt.

Et stykke norsk historie


Et besøk til industribedriften Eidsvoll Verk er en reise tilbake i den norske historien. Det var nemlig her at utpekte representanter fra nesten hele Norge i 1814 utarbeidet det som skulle bli Norges Grunnlov. Norge fikk som kjent sin uavhengighet fra Danmark dette året og det arbeidet de såkalte «Eidsvollmennene» gjorde spilte en viktig rolle. Eidsvollsbygningen, hvor Grunnloven ble forfattet, er nok stedets største attraksjon. I 1814 var bygget hovedbygget på jernverket og privatboligen til verkseier Carsten Anker. Bygget er i dag blitt en del av Norsk Folkemuseum og dersom du ønsker å lære mer om denne nasjonsbyggende historien kan du bli med på guidete omvisninger i bygget.

Sjeldne edelstener


Like utenfor Eidsvoll finner du også Smaragdgruvene, Nord-Europas eneste forekomst av den edle juvelen. I 1899 startet engelskmannen Edward Y. Aston gruvedrift her, og frem til 1909 ble det funnet store forekomster av disse edle stenene. Nå er det ikke lenger drift i gruvene, men fra april til september kan du bli med på vandring i de 80 meter lange gruvegangene eller gå på skattejakt i fjæresteinene ved Mjøsa. Med små hagespader eller sil letes det etter disse stenene, som den dag i dag innehar sin høye status.

En kort tur unna Park Inn by Radisson Oslo Airport, Gardermoen Hotel, venter både en rik Norgeshistorie og en spennende skattejakt. Et besøk til Eidsvoll passer ypperlig som en dagstur.